Sommarbetet

Igår red jag ännu ett dressyrpass på Occtavia, men hon kändes snäppet tröttare än dagen innan. Eller hon var liksom pigg i huvudet och taggad, men hon kändes trött i kroppen. Det tar nog ganska mycket energi att gå ute på bete på henne, speciellt eftersom hon är en sådan som gärna vill ha koll på exakt allt och därför tror jag att hon har lite svårt att slappna av ute. Vi brukar ta in både henne och Occra några timmar, nästan varje dag, bara för att de ska få komma in och sova. Det brukar uppskattas! Occtavia lägger sig alltid ner och sover då, skruttan. Jag tänkte att efter lägret så får hon en veckas vila och fram tills dess tar vi det lite lugnare.

Hur som helst så fokuserade jag lite extra på skänkelvikningarna och det gick faktisk rätt bra. Speciellt de undan högerskänkeln, de flöt på riktigt fint! Hade dock önskat lite mer aktivititet, men som sagt så var hon rätt trött. Galoppen gick sådär. Det kändes som om hon tog i, i vartannat steg och det blev lite gunghästvarning på det hela. Men hon kämpade på och gjorde sitt bästa, så det var inte det att hon försökte smita undan.

Det är så jäkla synd att det har regnat så mycket de senaste dagarna, ridvägarna vi har är så känsliga för regn.. Förhoppningsvis slutar det att regna så mycket så att det kan torka upp så att vi kan fortsätta att vara ute lika mycket som vi har varit den senaste tiden.

Kommentera här: