Jogging

Idag blev det bara ett lugnare joggingpass för Occtavia. Hon rullade nämligen fast en väldigt kort stund i förrgår när hon var i boxen. Som tur var hände det ingenting och allting gick bra, men jag misstänkte att hon skulle vara lite stel idag och det var hon också. Jag tog det väldigt lugnt och försiktigt och bara mjukade upp i skritt och trav. Inga konstigheter, bara mjuka böjningar hit och dit för att mjuka upp lite. Hon var pigg och glad trots stelheten, så det gick ju bra i alla fall.

Två pass

Igår blev det ett tömkörningspass på banan. Det var ett tag sedan och jag ville gärna se hur hon såg ut från marken. Passade på att fokusera lite mer på galoppen. Hon fick både rulla på med små tempoväxlingar och träna på galoppfattningar. Hon har varit lite lat och småtrotsig den senaste tiden, men hon piggnade till av det här arbetet. Hon är som segast i början av passet, speciellt i uppvärmningen, sedan brukar hon komma igång. Men jag fick i alla fall se att hon jobbar igenom hela kroppen br även när hon är seg och det är ju skönt i alla fall. Galoppen var väldigt fin och hon jobbade på bra hela tiden.

Idag blev det uppsuttet arbete istället. Hon kändes piggare och mer alert idag än hon har gjort den senaste tiden. Passade på att jobba mer i galoppen och i rullade då bara på, tempoväxlade lite och red runt lite. Det gick bara bra! Sedan tränade vi på trav-skritt-trav övergångar i serpentiner. Själva övergångarna gick riktigt bra och hon lyssnade väldigt fint. Dock så tryckte hon in innerbogen i högersvängarna och sköt ut ytterbogen i vänstersvängarna, så det var framförallt det vi fick jobba på. Det blev betydligt mycket bättre i slutet och då spårade hon bra. Ett riktigt bra pass alltså!

Första uteritten helt själva

Nu har jag varit kass på att blogga, igen. Det har nog inte varit så mycket spännande att skriva om. Dessutom har en resa som jag planerar att göra tagit mycket tid för att förbereda, och det är mycket kvar än. Snart ska jag berätta mer om det!

Idag gjorde jag och Occtavia vår allra första uteritt helt själva. Superkul! Speciellt eftersom det gick så bra också. Det blev bara en kort sväng, men jag kände att det var bäst att ta det lite kortare första gången. Occtavia var pigg och glad, men lugn. Hon kändes inte osäker heller, utan gick på bra. Vi skrittade mest, men tog även några sträckor i trav och en kort sträcka i galopp. Så himla nöjd över det här! Och det var ju så fint väder också, vilket inte gjorde saken sämre. Bästa, bästa Occtavia ♥