Preliminär startlista

Nu har den preliminära startlistan inför lördagen kommit upp. Först anmäld, sist ut. Haha. Ja som det ser ut nu så är vi de sista som startar. Först ville jag ha en utav de första platserna, men när jag har tänkt efter är inte det här så dåligt det heller. Jag kan ta god tid på morgonen med Occtavia, hon får gå ut i hagen på morgonen som vanligt, det kommer inte vara lika många hästar där borta och inte så mycket folk heller. I och för sig missar de ju den finaste hästen ;) Nej, men det känns riktigt bra. Det närmar sig nu! Och ja, jag vet att jag tjatar mycket om det här just nu. Men ni får stå ut! ;)


Valborg

Godmorgon!
Ännu en ledig dag och idag är det dessutom Valborg. Underbart! Har stoppat i mig en riktig brakfrukost, för snart kommer Ann-Sophie och hämtar upp mig så åker vi ut till stallet. Båda hästarna ska ridas. Spännande att se hur Occtavia är idag! Det ska bli riktigt kul, hon börjar kännas så stark nu. Det är bara idag och imorgon som jag rider henne innan 3-års. Spännande! Senare idag åker jag ner till stan och möter upp vänner och nytt folk. Är det nånstans man ska vara på Valborg är det i Uppsala, helt klart!

Pyssel

Idag har det pysslats med Occtavia. Jag knoppade henne medan Ann-Sophie tvättade benen på henne och friserade henne lite här och där. Hon var jätteduktig och stod stilla nästan hela tiden. Det var någon gång ibland som hon började skrapa med ett framben, men slutade när man sa till. Så hon var verkligen jätteduktig. Flätade även svansen lite snabbt. Nu har jag lyckats få den så fin, inga knutar alls. Så nu vill jag hålla det så också!

Tränade även på att visa henne för hand i ridhuset. Hon var jätteduktig, pigg och glad. Hon är så himla lyhörd på mig, det är helt otroligt. När vi skulle trava runt i ridhuset så hamnar jag i små gropar ibland och hon märker direkt om jag tappar rytmen. Men när rytmen är där så travar hon på så fint bredvid mig. Det ska bli spännande att se hur hon beter sig där borta!