Ridlektion

Idag red jag inte Dicja själv, utan hade en ridllektion för Ida som kommer och rider Dicja varje torsdag. Eller snarare rider lektion för mig varje torsdag. Det är faktiskt mycket roligare än vad jag först trodde att det skulle bli! Att se hennes utveckling är jätteroligt. Inte bara det att hon blir duktigare på att rida, utan hennes självförtroende har växt något enormt sen första gången. Jag känner igen mig så mycket i henne, när jag var så liten var jag precis som henne. Blyg, försiktig och osäker. Men nu möts man varje gång av ett brett leende, hon pratar mycket mer och man märker att hon har så mycket mer självförtroende. Vilket hennes pappa också har berättat att han har märkt skillnad på. Hur roligt som helst!

Dessutom lär jag mig själv väldigt mycket. Man lär sig av att lära andra. Det stämmer väldigt bra. Kändes sådär de första gångerna när jag skulle förklara något, jag som är så dålig på att förklara haha! Men nu har jag kommit på mycket bättre sätt att uttrycka och formulera mig på. Jag får också tänka ut en hel del övningar och ja, jag lär mig faktiskt väldigt mycket på det här. Ett plus i kanten är ju dessutom att man tjänar en liten slant på det här, vilket definitivt inte känns helt fel!

Torsdag

Godmorgon!
Torsdag och då är jag som vanligt ute på Akka. Har tyvärr prov idag, vilket inte känns alltför roligt. Men det är om hästen gpngarter, fotförflyttning och utbildningsskalan, så det känns inte så svårt. Det mesta kan man! Sen blir det dressyr på eftermiddagen.

Uppdateringen har inte varit den bästa den här veckan, jag vet. Har varit enormt trött och aldrig riktigt fått upp någon bra energi förutom i stallet. Hehe, vad kan det bero på? ;) Så ni vet lite varför. Ska verkligen ta tag i detta och det kommer bli mycket bättre till helgen och nästa vecka! Hoppas ni står ut med mig tills dess :)

Gårdagens och dagens träning - Occtavia

Igår var det tömkörning som gällde på Annes träning. Innan jag började tömköra fick vi träna lite lydnad. Då kom Occtavias gamla sida fram när hon skulle nafsas, sprätta med frambenen och vara lite allmänt bångstyrig. Jag kom senare på varför hon var så. När jag tränar för Anne har jag alltid Dicja först och Occtavia efter, men innan träningen börjar gör jag iordning båda hästarna för att det ska gå så snabbt som möjligt att byta. Då bröt jag Occtavias rutiner eftersom hon alltid ska träna varje gång jag gjort iordning henne. Nu fick hon stå i boxen och bli förvirrad för att sedan bygga upp en förväntan. Då rann det liksom över och hon blev lite tjafsig, men det var på grund av att rutinerna bröts helt enkelt.

För när jag sedan kopplade på tömmarna och började tömköra, då blev hon hur lugn som helst och ville bara göra rätt. Vi höll oss på en stor volt där hon först bara fick skritta på. Gick jättebra, så vi gick över till traven. Lite springig först, men det gör inte så mycket just eftersom hon är en unghäst. Sedan blev hon bara trött och ville sluta innan vi hade tänkt avsluta. Så jag fick säga det sista ordet genom några övergångar mellan skritt och trav. Först var hon inte riktigt med på noterna, men sedan kom hon igång och hade öronen spetsade. Då passade vi på att sluta när det gick så bra. Hon var jättejätteduktig! Så roligt att Anne fick se henne lugn också, hehe :DIdag tränade vi tömkörning igen. Fast nu var hon piggare än igår, men fortfarande relativt lugn och väldigt samarbetsvillig. Passade på att träna lite styrka i form av galoppfattningar från trav. Hon fattade rätt ofta fel galopp, men det är trots allt i början av igångsättningen och vi har inte hunnit träna galoppfattningar så mycket efter vilan. Huvudsaken var att hon fattade galopp på mitt kommando och att hon tyckte det var roligt. Hon var jätteduktig och lyssnade så bra på mig. Helt enkelt supernöjd med denna underbara dam!

Måste bara skriva av mig hur glad, nöjd, lycklig och stolt jag är över Occtavia. Hon är en helt otrolig häst som är positiv och glad, samarbetsvillig och vill göra rätt. Hon har mognat så mycket och är så himla fin. Älskade Occtavia! <3 PS. Det blev lite filmat idag, men den filmen kommer först på fredag om inget inträffar. Tar sån tid att fixa och jag är för trött ikväll. Men det kommer!