Variera form och tempo

Dressyrträningen med Occtavia då. Den gick väldigt bra! Uppvärmningen behöver jag inte skriva om, den är nog inte så intressant. Vi hoppar till dagens övningar istället. Idag skulle vi lägga fokus på tempoväxlingar, att kunna variera formen och skänkelvikningar. Började på stora mittvolten. När jag kom till långsidorna skulle jag göra en halt och rygga henne några steg. Hon var lite tveksam till ryggningarna idag, men de gick helt okej. Efter det skulle jag direkt fram i trav och lägga ner henne i den långa, låga formen för att få henne lösgjord. Det tog ett litet tag då hon hade mycket energi idag och inte slappnade av helt till en början.

När det gick bra skulle jag rida skänkelvikningar på diagonalen. Jag tror att jag missuppfattade övningen lite först och därför blev vägarna urusla, men sedan skärpte jag till mig och då blev de bättre. Måste bara vara ännu mer nogrann med det. Jag tror även att jag och Occtavia missförstod varandra lite och därför blev inte skänkelvikningarna så bra som de kan bli. Det gjorde även att hon tappade en del av den fina framåtbjudningen, vilket var väldigt synd. Det kändes som om hon gick och funderade lite för mycket på just den övningen, även när vi hade avslutat det. Tar på mig det helt och hållet.

Det gick i alla fall bättre när vi gick över till nästa övning. Då skulle jag korta traven på långsidorna och även ha henne i en högre form än vad jag normalt rider i. På kortsidorna skulle jag lägga ner henne i formen och rida framåt. Som sagt så tappade hon lite av framåtbjudningen, men trots det jobbade hon hela tiden på utan några sura miner. Det ska hon ha cred för! Det hade behövts ännu mer aktivitet, men det kommer att komma med framåtbjudningen. Annars så gick hon riktigt fint och arbetade på bra med bakbenen. Den högre formen är hon inte så van vid och därför inte så stark i, så den kommer att bli stadigare ju starkare hon blir. Såklart.

Vi hade tänkt träna på galoppen också, men hon gick så bra och blev trött av det här och då avslutade vi istället. Ingen idé att ta någonting där vi troligen kommer att behöva ta en diskussion när det har gått så bra och hon har blivit trött. Vi har ju trots allt inte bråttom! Men jag är väldigt nöjd med dagens träning även om varken jag eller Occtavia hade vår bästa dag. Vi kämpade ihop, hon och jag.

En aktiv tävlingstrav

Jag hann med att rida Occra innan dagens dressyrträning med Occtavia och det gick riktigt bra. Båda damerna har varit riktigt brunstiga och är det fortfarande lite, vilket gör dem båda väldigt lättdistraherade och okoncentrerade. Lite kul att kunna se det hos dem båda faktiskt. Så till en början tyckte Occra att det mesta runt omkring oss var väldigt intressant och väldigt mycket roligare än lilla mig däruppe på ryggen. Men efter ett tag slappnade hon av lite och kunde koncentrera sig på mig istället.

Då gick det riktigt bra! Tränade mycket övergångar, som vanligt då. Först mellan skritt och halt. Hon är otroligt seg i halterna och stannar inte riktigt på bakbenen, utan går gärna itu på mitten. Efter några gånger gick det bättre. Gick då över till trav-skritt-trav, vilket är de lättaste övergångarna trots allt. Där gick hon väldigt fint, men inte precis hundra procentigt ändå. Tog därför lite galoppfattningar, vilka gick rätt bra, för att sedan gå tillbaka till traven och skritten. Då gick det ännu bättre där och hon bar upp sig själv väldigt fint.

Tog en liten skrittpaus innan jag red igång igen. Testade på lite mer tävlingstrav där jag ville få aktivare steg och en mer snärtig trav, men med samma harmoniska energi. Om det gick bra! Jag vet att jag kan pressa henne ännu mer där, men det behövdes inte idag. Hon kändes riktigt stadig och fick en himla fin trav samtidigt som hon behöll den lugna energin. Det var väldigt kul att rida runt på den en liten stund. Ryggen var helt uppe och det märktes så tydligt med tanke på hur lätt och mjukt det var att sitta ner. Jättekul!