Galopp på åttvolt

Det blev ingen dressyrträning för Maria, men jag hade hunnit förbereda mig inför dressyr så därför red jag själv på banan istället. Det blev ett riktigt bra pass! Redan från start gick hon så himla fint. Hon kändes helt lösgjord, men självbärig, stadig och stark. Gick fint i form och tog bra stöd på båda tyglarna. Lördagens pass gav verkligen resultat!

Jag fokuserade på galoppen idag eftersom traven kändes så bra. Jag bestämde mig för att träna galoppfattningar på åttvolt då hon får träna styrka, hålla igång galoppen en bit och även träna på uppmärksamheten eftersom det blir varannan vänstergalopp och varannan högergalopp. Till en början var hon lite flängig, ouppmärksam och tyckte att det var jobbigt. Hon lyssnade inte alltid riktigt helt på vilken galopp jag ville ha, så det blev fel några gånger. Men då tog jag ett varv extra så att hon verkligen fick komma in i galoppen och hålla igång. Hon tyckte att det var riktigt jobbigt och bjöd på några bakutsparkar när hon blev irriterad på mig för att jag sa åt henne att hålla igång. Idag var jag beredd på att ta den diskussionen då jag har vetat att det väntade på mig. Jag fick igenom det bra. I slutet, innan hon blev lite för trött, blev galoppen riktigt fin! Då lyssnade hon på mig, slutade tjafsa och började arbeta istället. Fattningarna blev riktigt bra och därför blev även galopperna väldigt bra.

Så jag är verkligen supernöjd då vi tog oss igenom det riktigt bra och hon gick så fint på slutet. Vi ska fortsätta träna på det här för att bygga upp mer styrka och förhoppningsvis kommer vi även ut snart då vi ska jobba på konditionen. Det är alltid lättare ute tycker jag.

 

Morgonrutiner

Jag tror att stunden på morgonen är bland de viktigaste på dagen. Den stunden från det att man vaknar till att man är påväg att börja jobba, gå till skolan eller uträtta något ärende. Just den stunden kan man påverka otroligt mycket. Jag vet att det är många som gör allt de kan för att sova några ynka minuter extra på morgonen. Dessa minuter ska vara oerhört dyrbara och endast en minut kan göra stor skillnad. Jag tror ärligt talat inte på det. För att få dessa dyrbara minuter prioriterar man bort annat på morgonen. Man blir tvungen att stressa det första man gör på morgonen och den stressen håller i sig resten av dagen och jag tror att den bara gör en tröttare.

För min är hela den stunden dyrbar, inte de extra minuterna i sängen innan alarmet går. Att kunna vakna upp med vetskapen om att man har god tid på sig gör att man slipper stressa på morgonen. Jag har tid på mig att göra en bra, ordentlig frukost som jag håller mig länge på. Jag har tid på mig att verkligen känna smaken av frukosten istället för att hetsäta för att sedan springa till busen medan jag fortfarande tar på mig jackan. Självklart fungerar vi alla olika, men vi är redan så stressade hela tiden, så varför bara göra det värre?

Jag har funderat lite kring det här och tänker införa en ny morgonrutin för mig. De morgonar jag inte jobbar eller ska åka till stallet direkt tänker jag ta en liten powerwalk innan frukost samt göra några snabba, enkla styrkeövningar. En liten stunds plankan, några armhävningar och några squats kan göra susen. Bara att dricka ett stort glas vatten först och sedan låta kroppen komma igång. För de gånger jag har testat det här så blir jag faktiskt mycket piggare och kroppen får komma igång, vilket känns riktigt härligt. Och den får komma igång i sin takt och mjuka upp sig. Jag skulle aldrig klara av ett hårdpass innan frukost, men det här passar mig perfekt. Så enkelt det egentligen är.

Hur ser era morgonrutiner ut? Tänker ni något på det och är det något ni skulle vilja ändra? Eller har ni hittat den perfekta morgonrutinen för just er? Berätta!
 

Dressyrträning lite senare

Godmorgon!
Ännu en ny vecka och idag är jag ledig, men imorgon börjar äntligen mitt schema. Som jag har längtat! Haha, jag antar att jag inte är riktigt som alla andra som längtar till att börja jobba istället för att vara ledig ;) Men just nu är det inte så roligt att vara ledig eftersom alla andra mina vänner jobbar och jag har då ingen att umgås med. Tack och lov börjar jag då jobba imorgon och gör något vettigt igen. När jag är ledig blir jag så lätt rastlös om jag inte har något att göra. Så skönt ska det bli att börja jobba igen!

Idag får jag väl passa på att njuta av ledigheten. I eftermiddag kommer Maria ut och håller dressyrträning, vilket ska bli riktigt roligt. Jag hoppas att Occtavia inte är lika brunstig och tjurig, men jag tror tyvärr inte det. Igår när jag gick en promenad med henne fick hon väääldigt tunga blyhovar när vi gick förbi en valack. Men det ska gå bra ändå och jag ser verkligen fram emot det!