Huvudvärk

Ett väldigt sent hej här, men har varit ganska låg idag eftersom jag har haft huvudvärk hela dagen. Men duktig som jag är var jag såklart ute på Akka hela dagen, trots att jag glömde värktabletterna hemma. Duktigt! Det har ändå gått bra, det har varit en lugn dag idag med lugna hästar. Skönt en sån här dag. På förmiddagen examinerades vi i att hålla ridlektion för varandra. Det gick väldigt bra och jag känner mig nöjd. På eftermiddagen tömkörde vi och det var ju något nytt, haha ;) Jag fick tömköra ett jättesött sto på bara 6 år, men hon var så duktig så! Väldigt trevlig och gjorde precis det man bad om, härlig inställning.

Nu ikväll blir det bara att ta det lugnt och vila upp mig inför imorgon. Jag som hade bestämt mig för en powerwalk för att komma igång med träningen igen, men det fick jag såklart lägga på hyllan. Imorgon! Då ska jag ut oavsett vad, för nu orkar jag inte längre. Måste träna!

 

Trotsar vädret

Idag hade jag planerat en promenad med Occtavia och då ska det självklart börja regna. Men vi tog promenaden ändå, börjar bli så trött på ridhuset! Så vi gick omkring i sommarhagen där det är en ganska stor skogsdel. Vi gick runt där, tränade på halter och snurrade runt bland alla träd. Occtavia blev supertaggad och tyckte det var hur roligt som helst, men när hon fick lite uppgifter coolade hon ner och koncentrerade sig på det istället.

Marken var jättemjuk och det är så synd! Jag hade tänkt ta en liten runda där på lördag i och med att Occtavia just nu bara har en sko... Det går bra på mjuk mark för hennes hov, men jag vågar inte ta ut henne på något hårdare underlag tills hon har blivit skodd. Och om marken är såhär mjuk på lördag kan jag inte rida där eftersom vi då river upp marken. Lite bitter här just nu...

 

Mango- och tomatsalsa

Den här salsan är så gudomligt god och hela familjen älskar den. Den är även helt nyttig! Servera den gärna med lax, det är en perfekt kombination!
 
Till fyra personer:
2 mogna mango
4-5 stora tomater
3 salladslökar
1 röd chili utan kärnor
Skal och saft från 2 lime
1 knippe koriander
 
Tärna mango och tomater. Skiva salladslöken tunt. Finhacka chilin. Grovhacka koriandern. Blanda ihop allt med rivet limeskal och saften från limen.