Repeterade tisdagens träning från ryggen

Idag blev det en tidig morgon eftersom jag börjar jobba 11.30. Fast finns det något bättre sätt att starta dagen på än att vara i stallet? Tror inte det. Ett stort plus idag var såklart det fina vädret. Strålande solsken gör mig alltid på gott humör. Det blev ett ridpass för Occtavia idag. Hon var pigg, väldigt mjuk och arbetsglad, men lite trött i kroppen ändå. Vi tränade en del från tisdagens träning. Till en början koncentrerade vi oss på att minska och öka volten. Hon jobbade på så glatt och var betydligt mjukare än i tisdags. Det märktes skillnad på hennes innerbog i högervarvet som inte alls föll in på samma sätt idag. Dock så kommer jag ju även åt henne bättre när jag rider, men ändå.

Tränade sedan att korta traven längs långsidan. Hon orkar såklart inte riktigt lika mycket med mig på ryggen, men hon kämpade på bra ändå. Hon visste precis vad det handlade om och gjorde sitt bästa. Hon var verkligen jätteduktig! Men jag tror att jag kommer kunna spänna bågen ytterligare ett snäpp nästa gång, för idag var hon som sagt lite trött i kroppen.

Brunstigt fuxsto

Idag fick Occra gå en sväng. Det märktes tydligt att hon var brunstig! Okoncentrerad, spänd och springig. Det tog ett bra tag innan hon lugnade ner sig och koncentrerade sig på mig. Jag fokuserade mycket på skrittövningar och ville verkligen gå igenom varenda del av henens kropp och lösgöra. Mycket olika böjda spår med olika grader av ställningar, flera variationer på skänkelvikningar, flytta bakdelen, böja halsen, minska och öka volten osv. I traven fick hon bara jogga på och vi tränade en hel del övergångar till skritt för att få henne att lyssna och inte bara tuffa på.

Till slut slappnade hon av och kunde koncentrera sig på mig. Då gick hon väldigt fint och blev direkt mycket mjukare. Då blir hon himla härlig att rida! Dock blev hon lite trött, tror att det tog mycket energi att gå runt som hon gjorde till en början. Kul var det i alla fall att rida henne igen!