Gott Nytt År!

Igår blev det ingen uppdatering alls eftersom jag kom hem sent från Yasuragi och sedan bara hade en timme att fixa till mig innan jag skulle ut och fira finaste Josefines födelsedag. Berättar mer om hur det var på Yasuragi imorgon!

Hur som helst, idag är det sista dagen på det här året. Har haft en riktigt bra dag hittills och kommer ha en fantastisk kväll. Sticker iväg till Lurbo med ett gäng och jag har egentligen ingen som helst aning om vad som väntar haha. Har bara hört att det ska vara mycket folk där, så det är skönt att hålla ihop med gänget. Har egentligen en massa tankar om det här året som har varit och det året som kommer, bara det att jag inte riktigt har fått det nerskrivet här. Så det kommer komma under veckan.

Vill bara önska er ett riktigt Gott Nytt År och hoppas ni får ett fantastiskt slut på 2013 och en fantastisk början på 2014!
 

Galoppfattningar

Idag blev det lite ridning igen. Härligt! När jag kom in i ridhuset var det två hästar där, två utav de nyaste som Occtavia inte har varit så nära förut. Så de var såklart väldigt spännande och intressanta. Så eftersom de var där då och eftersom hon bara står helt stilla i hagen på grund av lera och bara samlar på sig överskottsenergi, longerade jag henne en stund. Vilket helt klart behövdes! Hon studsade runt och verkade ha gummibollar under hovarna. Men hon lyssnade trots det bra på mig och lugnade ner sig när jag skulle leda henne när de andra skulle ut.

Sedan var det dags för ridningen och då var jag själv i ridhuset. Traven gick väldigt bra i början och den var riktigt fin och hon hade bra framåtbjudning då. Hon tjurade ihop någon gång, men de kom vi snabbt ur. Testade även lite övergångar till skritt, men de fungerade så klockrent nu. Istället tänkte jag träna lite på galoppen. Hon blev lite seg just då, så Ann-Sophie fick hjälpa till lite från marken. Började i högervarv och gjorde tre galoppfattningar. Den andra galoppfattningen blev fel galopp, men annars tog hon rätt. Gjorde sedan likadant i andra varvet och då tog hon alla tre gånger rätt galopp. Kul! Det tråkiga är bara att hon galopperar mer uppåt än framåt, så vi kom inte så långt. Dessutom är ridhuset lite för litet för henne just nu för att hon ska klara av galoppen nå längre sträckor. Men galoppfattningar är ju väldigt bra styrketräning, så det är en bra början i alla fall.

Sedan efter galoppen travade jag en kort stund bara för att hitta framåtbjudningen igen då hon segade ordentligt då. Sedan tog vi en liten skrittpaus för att hon skulle få pusta ut. Därefter travade jag henne lite grann igen. Lite seg var hon då och tjurade ibland, men det var inte mycket att haka upp sig på. Hon grejade en del med munnen, så jag tror inte att hon är helt klar med alla tänder och så än. Hm. Jag har funderingar på hur jag ska lösa det, men det kommer jag endast kunna ta först när jag är tillbaka från Tyskland. Nu är det ju bara 10 dagar kvar dit. Så tills dess får jag se vad jag kan göra, för jag vill ju såklart att hon ska börja ta det. Ska fundera lite på det, har några idéer!

Hur som helst är jag nöjd ändå och Occtavia skötte sig väldigt bra. Hon behöver konditionstränas lite mer och bygga upp mer styrka i galoppen. Men det kommer det också, man måste ju börja nånstans. Längtar till vi kan galoppera långa sträckor på åkrarna!

 

Mitt 2013

Vilket år det har varit för mig. Höga toppar och djupa dalar. Stora förändringar. Helt sjukt egentligen hur mycket allt kan ändras på så kort tid. Mitt liv ser så annorlunda ut än för ett år sedan, samtidigt som det ändå är sig ganska likt. Den största förändringen är ju såklart att jag numera bara har en häst istället för två. Och dessutom är jag numera myndig. Ju mer jag tänker på det, desto mer inser jag hur mycket mitt liv har förändrats även om det kanske inte visar sig så mycket här. Nåja, så kan det vara!

På hästfronten har det hänt väldigt mycket. Började året med både Dicja och Occtavia. Dicja som jag saknar så obeskrivligt mycket. Hon som innan sommaren gick så himla bra. Allt gick så bra i dressyren och vi utvecklades tillsammans väldigt mycket och vi tog stora framsteg.  Dessutom började hon lugna ner sig ute och vi började kunna utföra mer seriösa ridpass istället för att bara koncentrera oss på att ta det lugnt. Sommaren sen då, den var ju inte rolig. Jag försökte hålla humöret uppe och bara tänka positiva tankar, för jag tänkte att det skulle hjälpa. Och visst gjorde det de ändå, annars hade jag haft en värre sommar om jag bara hade gått och deppat. Nu kunde jag ändå njuta av vår sista tid tillsammans, även om jag inte då visste att det skulle bli vår sista tid tillsammans. Datumet 15 augusti 2013 kommer jag aldrig att glömma. Finns inga ord som kan beskriva saknaden efter min bästa vän ♥

Tack och lov har jag en annan bästa vän som har varit världens bästa stöd, både i de bra och de mindre bra tiderna. Occtavia har hela tiden funnits vid min sida och vi har kommit väldigt långt i år. I våras gick inridningen så himla bra och vi tog stormsteg framåt. Dessutom var vi ju på Strömsholm och deltog i 3-års testet där. Vilken dag! Och vilken häst jag har! Herregud alltså. Nu i höstas har allting inte gått helt smidigt, men det kan ju inte alltid gå super. Vi utvecklas tillsammans och vi lär oss tillsammans. Då är det struntsamma hur snabbt allting går, för den här resan gör vi tillsammans och det kommer vi alltid att göra. Älskade knäpphästen ♥

Dessutom har det hänt en massa annat på hästfronten. Jag fick ju rida min tränare Annes häst Attriana några gånger och det är en riktigt häftig häst! Jag fick lära mig väldigt mycket och det var väldigt nyttigt för mig. Jag har även ridit Occra en del, speciellt under Occtavias vila nu i höstas. Även hon en riktigt rolig häst med en massa lärdomar till mig. Älskar att lära mig av hästarna! I våras hade jag praktik på Lövsta Stuteri och i höstas ordnade jag praktikplats för mig på Outstanding Stables i Tyskland som jag åker till i Januari. Så mycket har hänt!


Mitt år har annars handlat om mycket annat också, och allt kommer självklart inte skrivas ut här. Haha. Åkte tillbaka till Teneriffa där jag föddes i somras där vi spenderade två veckor. Helt underbart! Det största som har hänt är nog ändå att jag äntligen fyllde arton år och blev myndig. Grymt skönt! Och exakt en månad efter tog jag körkort och jag behöver väl knappast beskriva vilken frihet det är? Looove it! Känns som om det har hänt en massa annat också, men just nu kommer jag inte på något haha. Har haft en massa fantastiska stunder med mina fantastiska vänner som alltid finns där och lyser upp även i det mörkaste mörker. Är så otroligt tacksam över att ha dem i mitt liv! Dessutom har jag ju träffat han och jag hoppas såklart att det ska hålla. Hm, känns som ett ganska bra år trots allt! Egentligen inte så många djupa dalar, men de som har varit har istället varit väldigt djupa. But everything happens for a reason..