Ett steg åt rätt håll

Idag var jag ute tidigt på morgonen till Occtavia och tömkörde henne på banan. Eftersom det var så tidigt var de inga andra hästar ute och det hände ingenting spännande alls runt omkring. Jag märkte att hon var på samma humör som igår då hon gnäggade när vi kom ut till banan, vilket hon aldrig gör annars, och gick först bara och kikade efter spännande saker. Men det fanns ju ingenting roligt, så då blev hon "tvungen" att lyssna på mig, haha. Det var lite så först, "okej, jag lyssnar väl på dig då den här gången".

Men när vi kom igång med tömkörningen och hon lyssnade på mig, då gjorde hon faktiskt ett riktigt bra jobb. Då koncentrerade hon sig helt på mig och gjorde precis som jag ville. Dock var hon lite lat/trotsig och gav kanske inte 110% hela passet igenom. Hon gjorde det hon skulle och ibland lite till och hon gjorde det för det mesta bra också. Tränade mycket övergångar, först trav-skritt-trav och sedan galoppfattningar. Hon tog i ordentligt och hade en himla fin galopp! Så det blev ett riktigt bra pass trots allt och det var väldigt skönt. Imorgon är det dressyrträning igen och jag hoppas verkligen att hon sköter sig då, men det är jag övertygad om att hon gör!

Kommentarer:

1 -:

Hej! Jag kanske ska börja på Realgymnasiet med inriktning häst, och undrar om du vill svara på några frågor? :)
Det finns väl ingen matsal, så var äter man någonstans?
Hur stor är skolan? Typ hur många klassrum osv. Stora ytor man kan sitta och umgås eller plugga på?
Är det mycket grupparbeten och muntliga redovisningar? (Ogillar sånt.)
Går det många elever på skolan? Och är det mest tjejer eller blandat killar också?
Är det trevlig stämning på skolan, är folk snälla? :)
Tyckte du det underlättade och var en fördel, just att skolan ligger så centralt?
Är det mycket prov, inlämningar osv? Har man liksom tid för fritid eller är det konstant pluggande? (Jag siktar ej på dom högsta betygen.)
Är lärarna bra?

Det blev en hel del frågor men hoppas ändå du kan svara, tack på förhand :) !

Svar: Hej! Jag tar och svarar på frågorna i ett separat inlägg så att det inte blir en jättelång kommentar :)
Lisa Brännström

Kommentera här: