Occtavia tränar sig själv

Dagar som denna är ridhus verkligen guldvärt! Efter flera dagars vila och dessutom en natt inne hade hon samlat på sig ordentligt med överskottsenergi. Perfekt att bara kunna släppa henne i ridhuset och sköta sin egen träning. Så fort jag släppte lös henne stack hon iväg i full galopp och brallade loss ordentligt. Hon tog även varv efter varv i full fart och det blev riktigt bra konditionsjobb för henne. Att kunna ha henne innanför fyra väggar med mjukt underlags känns riktigt skönt, ifall något skulle hända och hon gick omkull skulle det vara mjukt.

Att kunna släppa henne såhär är faktiskt riktigt bra träning, även om det låter som om hon mest busar runt. Hon tränar upp konditionen eftersom hon håller igång en bra stund, hon får träna upp styrkan och balansen helt själv utan mig som stör och vi stärker vårt band. För när hon har busat klart så kan jag löslongera henne och hon lyssnar på mig så himla fint. Borde filma det någon gång! Spelar ingen roll vilken gångart det är eller om jag vill att hon ska komma in till mig. Dessutom brukar jag gå runt med henne i ridhuset, helt lös, och hon bara följer efter mig och gör precis som jag. Håller sig strax bakom mig, med huvudet vid min sida och gör halt när jag gör det, vänder tvärt när jag gör det osv.

Dessutom är det otroligt bra och stärkande att bara kunna busa omkring såhär. Släppa alla krav och allt prestationstänk. Det är så viktigt att man bara kan ha kul ihop och allt sånt behöver såklart inte ske från ryggen. Allt arbete är A och O för ridningen sen. Det är underbart att busa omkring med en sån riktig bushäst!