Brunstig, maybe?

Idag tömkörde jag Occtavia på banan. Hon var ganska seg och lat idag, trots vila två dagar. Så det var ingen brist på vila som gjorde att hon var så. Jag travade igång henne på volten där jag även fick fram henne bra, så jag gick över till att träna tempoväxlingar i trav längs fyrkanten. Sakta "samlad" trav längs långsidorna och sedan fram på kortsidorna där hon även skulle söka sig framåt-nedåt. Bara för att traven ska vara sakta och "samlad" ska den inte vara seg, utan med fortsatt aktivitet. Dessutom tycker jag att tempoväxlingar brukar vara bra för att både väcka upp hästen och få energi, men även för att träna på att få snabba svar.

Mestadels skötte hon sig bra, men det var vissa gånger hon blev riktigt tjurig på mig när jag bad om mer. Himla tjurig och grinig hon kan bli alltså! Jag fick säga till på skarpen några gånger och då kunde vi snabbt fortsätta. Så de små konflikterna kunde åtminstone lösas ganska snabbt så fort de uppstod. Tror hon är påväg in i en brunstperiod just nu och det var därför hon var som hon var idag. Vi får se helt enkelt!

Det blev ingen galopp idag eftersom banan var ganska hård. Trav funkade, men jag vågade inte låta henne galoppera där. Det får bli en annan gång helt enkelt. Avslutade med att tömköra ut henne en liten sväng. Då var hon riktigt duktig och bara gick dit jag ville utan att ifrågasätta eller någonting. Gick på med bra steg och spetsade öron. Kändes skönt att avsluta så :)

Några bilder från när vi avslutade. Fler bilder från själva passet kommer imorgon.